MUNICIPIOS

La Vall d’Albaida és una comarca natural i històrica enclavada a la Comunitat Valenciana. Limita geogràficament amb importants comarques com són les de “La Costera” i “La Safor” a la província de València, i “l’Alcoià”, “El Comptat” i “l’Alt Vinalopó” a la província d’Alacant.
El clima de la Vall és del tipus mediterrani-llevantí.
Trenta-quatre són els municipis que formen la Vall d’Albaida. La comarca té una població quasi de 90.000 habitants, i Ontinyent, amb més de 35.500 exerceix com a capital.
Una ampla xarxa de carreteres comarcals uneix tota la comarca. Des de València i Alacant s’accedeix per la A-7que connecta amb les carreteres comarcals CV-40, CV-60 i CV-81, quedant comunicats tots els pobles que formen la Vall d´Albaida.
La CV-60 i la CV-686 són les carreteres que uneixen Gandia amb els municipis de la Vall d´Albaida. La zona central del territori està travessada per la N-340.
També hi es pot arribar per diferents mitjans de transport:
Per autobús (línees d’autobusos València-Villena, València-Alcoi) i per taxi.
Per ferrocarril a través de la línia València-Alcoi, que enllaça els municipis de Benigànim, La Pobla del Duc, Montaverner, Bufali, Albaida, Agullent i Ontinyent. www.renfe.es .
Per avió, l’aeroport més proper és el de València a uns 80 km, i el d´Alacant a uns 90 km. Tots dos ben comunicats per la xarxa de carreteres.

La rica i àmplia oferta gastronòmica, natural, artística i cultural, juntament amb activitats esportives o d’aventura faran gaudir al viatger de la visita a aquestes terres.